Östersjökonferens om lärande för hållbar utveckling

2016-09-29

SWEDESD är medarrangör vid en internationell konferens om lärande för hållbar utveckling som äger rum i Rogów, Polen den 23-26 oktober 2016. Konferensen samlar deltagare från universitet och institutioner för högre utbildning i hela östersjöområdet.

”The BUP Teachers Conference on Education for Sustainable Development (ESD) - Engaging higher education in local and global challenges” är en del i en serie av möten i syfte att lyfta lärande för hållbar utveckling i länderna runt östersjön. Årets upplaga har ett övergripande fokus på utbildningsinnehåll och lärmetoder kopplade till klimatförändringar och dess konsekvenser.

Konferensen arrangeras av de finska och polska centrumbildningarna inom Baltic University Programme (BUP) - ett nätverk av 225 universitet och högskolor kring Östersjön. Nätverket koordineras av ett sekretariat vid Centrum för hållbar utveckling (CSD) vid Uppsala universitet. BUP fokuserar på frågor om hållbar utveckling, miljö och demokrati och firar i år 25-års jubileum.

Sista dagen för anmälan till konferensen är den 30 september 2016.