Swedesd söker Projektkoordinator

2017-10-24

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter:
UNESCO Global Action Programme on ESD (GAP) har som huvudsakligt mål att stärka och omorientera lärande och utbildning på olika nivåer så att alla får möjlighet att tillägna sig de färdigheter och kunskaper som behövs för att bidra till en hållbar utveckling. Du kommer att arbeta som projektkoordinator för GAP och ditt ansvar kommer främst att vara att driva och koordinera arbetet med att implementera GAP i Sverige. Du förväntas ta och underhålla kontakter med nyckelpersoner, organisationer och nätverk för utbildning för hållbar utveckling främst i Sverige, samt sköta den interna koordineringen av GAP-arbetet vid Swedesd. Du kommer också att vara ansvarig för planering och genomförande av olika aktiviteter som Swedesd anordnar i sin roll som nationell samordnare. Du arbetar tillsammans med kollegor vid Swedesd och rapporterar direkt till Swedesds föreståndare.

Kvalifikationskrav:
Du har minst akademisk grundexamen. Du har vana vid att driva kapacitetsutvecklings- och/eller policyutvecklingsprojekt på hög nivå. Du har dokumenterade kunskaper om utbildning och lärande för hållbar utveckling (ESD), och är insatt i dagens lokala, nationella och globala hållbarhetsutmaningar. Du känner dig bekväm i rollen som koordinator av många aktörer. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet, och det är viktigt att du har en mycket god social förmåga och en stark egen drivkraft och initiativförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Uppsala universitet har ambitionen att främja jämställdheten genom en jämnare könsfördelning. Flertalet anställda inom denna kategori är män varför vi gärna ser kvinnliga sökande till anställningen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika ödelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-12-31.
Anställningens omfattning: 100 %
Placeringsort: Uppsala eller Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av
Eva Friman tel 018-718414, e-post: eva.friman@swedesd.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 november 2017, UFV-PA 2017/3484.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Placering: Uppsala universitet, SWEDESD
Anställningsform: Heltid , Visstidsanställning längre än 6 månader